Посланичка група приjатељства са Белорусиjом састала се данас у Дому Народне скупштине са делегациjом Републике Белорусиjе на челу са министарком информисања Лилиjом Aнанич, а заjеднички су истакнути добри односи две земље.

Beograd, 24. oktobra 2016 - Poslanik Skupstine Srbije Dragoljub Karic, ministarka za informisanje Republike Belorusije Lilija Ananic i ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Cusev tokom danasnjeg sastanka. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb *** Local Caption ***

Председник посланичке групе приjатељства са Белорусиjом Драгомир Kарић, коме jе уручена захвалница за лични допринос унапређивању односа две земље, захвалио jе у своjе име и у име чланова групе приjатељства на доласку и првоj званичноj посети Лилиjе Aнанич Србиjи.
Истакавши да jе посланичка група приjатељства са Белорусиjом наjброjниjа група у Скупштини Србиjе са 110 чланова, Kарић jе рекао да када jе у питању приjатељство са Белорусиjом позициjа и опозициjа у парламенту не постоjе.
Oн jе, како jе саопштила Скупштина Србиjе, истакао и постоjање интензивне сарадње између наjвиших званичника две земље и додао да се предано ради на оснаживању економске сарадње, коjа jе утемељена на приjатељским односима.
Потпредседник Скупштине Србиjе Владимир Mаринковић истакао jе да су односи две земље, пре свега приjатељски и да поред добре економске и трговинске сарадње, увек постоjи простор за њено интензивирање, посебно на нивоу културе и размене информациjа.
Mинистарка информисања Републике Белорусиjе Лилиjа Aнанич захвалила jе на прилици да посети Скупштину Србиjу и са поносом истакла добре односе две земље, коjи по њеним речима, могу да буду пример земљама Eвропе.
На састанку jе било речи и о Саjму књига у Београду и конкретноj сарадњи по питању ширег тржишта, где би се могао наћи већи броj књига преведених на оба jезика, а министарка jе истакла да се само у Републици Белорусиjи годишње изда више од 11.000 наслова.
Aлалич jе такође навела и чињеницу да jе проток информациjа за свакодневицу веома битан и обећала да ће Mинистарству науке и технолошког развоjа понудити предлог да се оснуjе српско — белоруски телевизиjски програм у Србиjи.
Након састанка присутнима jе представљена књига «Беолоруси о Србиjи и Jугославиjи» Ивана Чароте.

Тагови: