Премијер Црне Горе Мило Ђукановић довео је индиректно Демократски Фронт у везу са групом српских држављана од којих је део осумњичен за тероризам, преносе подгоричке Вијести.

 

milo-2

 

«Све податке до којих је дошла Србија имамо и ми… Онај део истраге који је вођен у Србији потврдио је све оно о чему смо и говорили током предизборних кампања и уочи и на дан избора — да имамо снажну инволвираност иностраних фактора када је у питању црногорски процес парламентарних избора и да се томе служе нелегалним новцем и методама које су свакако ван свих прописа и ван сваких система државе….Логично је да смо у Црној Гори могли да се бавимо извршиоцима, а у Србији онима који су их организовали и бавили су се делимично онима који су их инспирисали и који су платили организатора. Према томе сад је друга карика откривена и идемо ка трећој карици. Господин Вучић је говорио да ли има политичких структура у томе и тачно је да до сада нема јасних доказа и због тога као одговорни људи не причамо неодговорно, али пре неки дан није било познато ни ко је учествовао у организацији у Србији, а сад је познато. За који дан ће можда још нешто бити познато јер би заиста била пука коиницдениција да они који су дошли да заузму парламент и пуцају у грађане рачунају да ће неко непознат окупити неколико хиљада људи испред парламената и да то нема баш никакве везе са оним што су лидери Фронта најављивали управо позивајући народ да се окупи» казао је Ђукановић.

 

Ђукановић је додао да сада прича у вези онога што је политичка логика.

 

«А да би могли да правно утемељено и правно процесуирамо биће потребно мало времена», рекао је Ђукановић позивајући медије да не помажу криминалној групи која је хтјла да убија црногорске грађане.

 

Ђукановић је рекао да се осећа сигурно и да је дошао да прослави завршетак пута у даниловградском селу Марковина.

 

 

Тагови: ; ; ;