Функционер Демократског Фронта Славен Радуновић рекао је у интервјуу за News Front да је на дан избора у Црној Гори евидентирано много неправилности као и да је прича о наводном државном удару изрежирана.

 

«На дан избора 16 октобра евидентиране су многе неправилности. Осим чувеног хапшења групе држављана Србије, које личи на дечију игру. полиција је у 19 часова, док је још увек трајао изборни процес упала у просторије Демократског Фронта у Бару и извршила претрес. У суседној просторији, пошто се ради о просторијама Скупштине општине Бар ДПС је исплаћивао гласаче, а полиција уместо да упадне у просторије ДПС-а упала је у просторије ДФ-а који је само документовао оно што се већ знало»- рекао је Радуновић у интервјуу за нашу агенцију.

 

Радуновић је говорио и о томе да је Демократски фронт евидентирао и гласање људи из дијаспоре који по уставу Црне Горе немају право гласа.

 

«ДПС је организовао долазак људи из дијаспоре. Према сведочењима до којим смо ми дошли исплаћивали су између 250 и 400 евра по особи. Кад је један од њих залутао у наше просторије у Бару одлучили смо све да снимимо како бисмо то евидентирали и доставили државном тужиоцу. По уставу Црне Горе на изборима имају право гласа само држављани Црне Горе који у Црној Гори живе две или више година. Људи из дијаспоре немају право, њих нема ни на попису становништва»- додао је Радуновић.

Тагови: ; ;