Апелационо одељење Суда Босне и Херцеговине одбацило је жалбу бошњачког кандидата за начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића за поништење избора у Сребреници и поновно пребројавање гласова, чиме је одлука Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ о проглашењу избора у Сребреници постала правоснажна.

 

camil_durakovic дураковић

 

Апелационо одељење Суда БиХ требало би у наредним данима да се одреди и о захтеву за поништење избора у Сребреници, који су заједно поднели Странка демократске акције (СДА) и Савеза за бољу будућност (СББ), после чега ће се у потпуности разрешити ситуација око избора за начелника општине Сребреница и Скупштине општине Сребреница.

 

Дураковић, СДА и СББ тражили су поништење избора у Сребреници, тврдећи да је на дан избора, 2. октобра, било много нерегуларности, односно да је многим грађанима дозвољено да гласају с нерегуларним документима.

 

Они су у приговору навели да је полиција РС на дан избора упала у Општину Сребреница, после чега, како су истакли, изборни материјал није био под надзором Општинске изборне комисије.

 

Према коначним резултатима ЦИК-а, српски кандидат за начелника Сребренице Младен Грујичић победио је бошњачког противкандидата Ћамила Дураковића са 768 више добијених гласова.

 

 

 

 

Новости

Тагови: ; ; ;