Архиепископ Симферопоља и Крима неканонске Патријаршије Кијевске Климент се пожалио да је Министарство културе Украјине признало да Крим није украјинска територија, пише Лайф.

 

vladyka_klyment_0

 

«Летос сам се састао са замеником премијера Розенком. Он је наложио Министарству економије, Министарству правде, Министарству културе, Министарству за привремено окупиране територије и Државном фонду за имовину да реше проблеме које имамо у Симферопољу. Било је много писама из Министарства културе. Овде испред мене је последње писмо које сам добио од овог Министарства 29 јула 2016 године. Потписао га је Фоменко, први заменик Министра. У њему стоји..«У складу са Уредбом Министарства културе Украјине и надлежности Министарства културе као централног органа извршне власти, питања наведена у захтеву не спадају у нашу надлежност» одговорио ми је заменик министра културе у коме постоји Одељење за верска питања», пожалио се Архиепископ украјинском новинару.

 

» Из овога се може извући једноставан закључак. Све што је у вези са Кримом није у надлежности Министарства културе, нити је за то надлежан Јураша (Јураш Андреј, директор Департмана за верске и етничке послове Министарства културе Украјине)», каже он.

 

Ката

Тагови: ; ;