Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

20:04

 

Украјинске снаге вечерас су извршиле минобацачки напад на Петровски рејон Доњецка. Том приликом запаљена је једна кућа.

 

Од 11:00 до 13:00 украјински нацисти су нападали индустријску зону Јасиновате.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 278 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Озреновку у околини Горловке. индустријску зону Јасиновате, Спартак, Еленовку и Петровски рејон Доњецка, као и насеље Саханка на југу ДНР. Током напада рањене су две жене 1950 и 1952 годиште а оштећено је и 5 стамбених објеката.

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевски нацисти током претходног дана три пута напали територију ЛНР. Напали су насеља Обозное, Ирмино и споменик Кнезу Игору. Губитака није било.

 

Кијевски окупатори нападали су током претходне ноћи и насеље Александровка у околини Доњецка. Том приликом рањена је једна жена, а оштећено је и 5 стамбених објеката. Под украјинском ватром нашло се и насеље Еленовка јужно од Доњецка, Озреновка у околини Горловке као и Јасиновата.

 

 

Тагови: ; ;