Председништво Демократске партије социјалиста (ДПС) предложиће Главном одбору те партије заменика председника ДПС-а, Душка Марковића, као кандидата те странке за мандатара за састав нове Владе.

 

a001
Како је саопштено, на вечерашњој седници Председништва ДПС-а којом је председавао председник Мило Ђукановић, констатовано је да су обављене све припреме за сутрашњу седницу Главног одбора ДПС-а, на којој ће бити анализирани резултати које је партија остварила на парламентарним изборима 16. октобра, преноси Мондо.

 

„Такође, утврђена је и динамика постизборних активности и преговора са природним коалиционим партнерима ДПС-а, који треба да доведу до што бржег формирања нове црногорске Владе“, каже се у саопштењу.

 

Седница ГО странке заказана је за 11 сати сутра у Подгорици. На њој се очекује да ГО потврди вечерашњу одлуку председништва, након чега би Марковић почео преговоре о саставу нове Владе.

 

Душко Марковић је заменик предсједника ДПС-а, а од 2010. године је министар правде и обавља функцију потпредседника Владе за политички систем, унутрашњу и спољну политику.

 

Мандат за састав Владе даје председник државе Филип Вујановић.

 

Данашња одлука Председништва ДПС-а је преседан у политичком животу Црне Горе, пошто се Мило Ђукановић повлачи са највиших државних функција после готово три деценије.

Тагови: ; ;