Ирачка војска је затражила од Москве обавештајне податке о милитанатима  ЛИХ (организације забрањене у Русији), која своје активности спроводи у Мосулу и околини. Русија је спремна да подели релевантне информације.

Iraq's elite counterterrorism forces advance toward Islamic State positions as fighting to retake the extremist-held city of Mosul enters its second week, in the village of Tob Zawa, outside Mosul, Monday, Oct. 24, 2016. A convoy of special forces advanced toward the village of Tob Zawa, Monday, encountering roadside bombs and trading heavy fire with the militants. Loudspeakers on the Humvees blared Iraqi patriotic music as they pushed toward the village. (AP Photo/Khalid Mohammed)

Ово је за «Новости», изјавио председник Одбора за међународне односе Константин Косачев, а потврдио је извор у војним круговима. Ова врста помоћи има смисла, јер ће у одговору Москве добити информације о милитанатима , а посебно онима који своје активности врше ван града у правцу Сирије.

 

Ирачка војска је недавно апеловала на руско Министарство одбране да им пруже информације на располагање о милитантима који су активни у Мосулу и околини. Ово  је за «Новости» изјавио  извор у војним и дипломатским круговима. Он је објаснио да је много милитаната који стално лутају из Ирака у Сирију и назад и тако долазе под пажње руске војске.

 

 

Тагови: ; ; ;