Представници Бошњачке странке, Хрватске грађанске иницијативе и коалиције „Албанци одлучно“ на састанку који ће бити одржан сутра требало би да усагласе коначан нацрт платформе која ће бити понуђена Демократској партији социјалиста, али и осталим партнерима за формирање парламентарне већине.

 

302949597

Према сазнањима „Побједе“, у платформи ће се као кључна наћи одредба о наставку европских и НАТО интеграција, које су дефинисане као приоритет државне политике.

 

Осим платформе, која ће бити најмањи заједнички садржалац захтева мањина, свака странка појединачно ће изаћи са својим документом у којем ће бити изнесени специфични политички захтеви, као саставни делови процеса. У платформи ће, за разлику од прошлих парламентарних избора, тражити прецизније рокове за спровођење преузетих захтева, као и неке врсте гаранције за испуњење обећаног.

 

„Тражићемо много већи степен отворености институција према кадровима из редова мањинских народа, повећање заступљености у извршној власти, државној администрацији, судству, тужилаштву, полицији и у локалним службама, као и у медијском јавном сервису“, рекао је извор „Побједе“ из врха мањинских странака, преноси Спутњик.

Тагови: ; ;