У Украјини у Одеси је одржан трговински и економски форум на коме су разматрани начини за решавање опште економске ситуације у земљи. Форум је одржан 25 октобра у хотелу «Лондон».

 

1-1

 

Према речима председника украјинског Аналитичког центра и кандидата за звање доктора економских наука Александра Охрименка, који је био један од говорника на форуму, украјински гувернери и градоначелници би требало да пажљиво прочитају споразум са ЕУ.

 

«Нема потребе разарати односе са ЗНД и безглаво јуришати ка Европи. Пре свега треба обновити економске односе са земљама ЗНД, укључујући и Русију», рекао је Александар Охрименко.

 

Један од учесника Форума је изнео статистичке податке за период од 2013 до 2015 године који показују на пад извоза украјинске робе за 30%, упркос повећању извоза робе у Европу.

 

На Форуму је усвојена резолуција којом је наглашена потреба да се наставе односи са земљама ЗНД, укључујући и Русију, да се повећају квоте за промет робе са Европом и да се повећа присуство украјинске робе у САД и Кини.

 

Ката

Тагови: ; ; ;