Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:06

 

Војска ДНР саопштила је да су око 19:00 украјинске снаге напале један од рејона Макејевке. Током напада убијена су двојица цивила док је још 7 рањено. Оштећено је и 7 стамбених објеката. Напад је извршен из артиљеријског оружја.

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 315 пута напале територију ДНР. Нападали су Александровку, Трудовски, Старомихајловку, Зајцево, Рудник Гагарина, Спартак, Јаиновату, Мајорск, Саханку, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена су двојица војника ДНР.

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјински нацисти током претходног дана 4 пута напали позиције НМ у подручју Марјевке и Калинова. Губитака није било.

 

Народна милиција саопштила је да су украјински нацисти током напада на Марјевку ватру отварали из аутомобила Хитне помоћи.

 

Синоћ око 23:47 украјински нацисти напали су насеље Коминтерново на југу ДНР. Том приликом оштећен је гасовод.

 

Јутрос око 08:00 украјинске снаге су напале Јасиновату као и насеља Спартак и Крута Балка. Жртава није било.

 

Око 09:00 украјинске снаге напале су пунтк «Мајорск» северно од Горловке. Током напада није било жртава али је пункт затворен за пролаз (Мајорск је пункт ДНР док се са украјинске стране пункт зове «Мајорское»)

Тагови: ; ;