Бивши Премијер Украјине Арсениј Јацењук је позвао Вашингтон да интервенише током преговора о Донбасу. Вођа друге по јачини партије у Врховној Ради «Народни фронт» је позвао америчко руководство да учествује у преговорима на основу којих ће се покушати решавање ситуације на југоистоку земље, о чему је писао на свом ФБ профилу.

 

Ukrainian opposition leader Arseniy Yatsenyuk speaks during an interview with the Associated Press  in Kiev, Ukraine, Friday, Oct. 19, 2012. Ukraine will hold parliamentary elections on October 28. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)

На овакве изјаве је Јацењука свакако подстакао састанак са америчким потпредседником Џозефом Бајденом, па сада инсистира на мешању САД у унутрашње ствари Украјине везане за ситуацију у Донбасу.

 

«Постоје кључни услови на основу којих бисмо водили даљу начелну расправу о политичком решењу. То је сигурност», сумирао је Јацењук свој став на друштвеној мрежи, објаснивши да су Кијев и Вашингтон уједињени у мишљењу да је први и основни услов за решење овог питања – успостављање безбедности.

 

Ката

Тагови: ; ;