Јужна Осетија ради на припреми меморандума о сарадњи са Доњецком и Луганском Народном Републиком у разним областима, укључујући комуникације, образовање, привреду и трговину, рекао је Министар спољних послова Јужне Осетије Мурат Џиоев, а преноси ТАСС.

 

1104597545

 

«Радимо на меморандуму о сарадњи у разним областима. У циљу формирања још бољих односа две земље, спремни смо да сарађујемо са независним државама ЛНР и ДНР. Знам да они имају одлична предузећа у којима се производи роба која може да се пласира на тржишту Јужне Осетије. Можемо чак организовати заједничке подухвате. Тамо је ситуација прилично компликована, тако да би компаније могле да почну производњу овде у Јужној Осетији», рекао је Министар.

 

Он је подсетио да су у октобру у ЛНР и ДНР одржани избори за локалне власти, којима су присуствовали и посматрачи из Јужне Осетије.

 

«Имали смо своје представнике тамо и они су хвалили ниво организације гласања и начин организовања живота у овим републикама упркос чињеници да су свакодневно изложени агресији из Украјине», рекао је он.

 

Јужна Осетија је прва 2014 године признала независност ЛНР и ДНР. Председник Јужне Осетије Леонид Тибилов је тада рекао да његова земља подржава ЛНР и ДНР у борби за права и слободе.

 

«Ми смо, колико је то могуће, у контакту у области културе и у сфери политичких односа», рекао је Џиоев.

 

Ката

Тагови: ; ; ;