Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев је истакао да је Русија спремна на блиску сарадњу са Србијом, да помогне у модернизацији њених одбрамбених средстава, као и да пружи политичку подршку очувању интегритета и суверенитета Републике Србије.

 

фото: Танјуг
фото: Танјуг

 

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим.

 

Двојица саговорника закључила су да Република Србија и Руска Федерација негују и даље унапређују пријатељске односе у различитим сферама друштвеног живота. Вучић и Патрушев разменили су ставове о кључним глобалним, али и питањима из региона Западног Балкана, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за односе са медијима.

 

У саопштењу је прецизирано да је премијер Вучић поновио недвосмислен став Србије да чува и штити принцип војне неутралности. Патрушев је истакао да је Русија спремна на блиску сарадњу са Србијом, да помогне у модернизацији њених одбрамбених средстава, као и да пружа политичку подршку очувању интегритета и суверенитета Републике Србије. Такође, на састанку је констатовано да службе безбедности Србије и Руске Федерације остварују добру сарадњу.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;