Републике Донбаса категорички се противе увођењу оружане мисије ОЕБС-а у Донбасу како је то раније предлагао председник Украјине Петро Порошенко.

 

 

poroh

 

«Ми смо категорички против, не само руководство него и народ. Ми знамо до чега то може да доведе јер је таквих примера било у историји. На пример Српска Крајина»- рекао је председник парламента ДНР Денис Пушилин на заседању Комитета друштвене подршке становницима Југоистока Украјине у Савету Федерације у Москви.

 

Према његовим речима може се говорити само о присуству личног наоружања представника мисије ОЕБС, на појединим деловима фронта и у местима где се складишти тешко наоружање. о чему је раније говорио и председник Русије Владимир Путин током састанка нормандијске четворке.

 

«Ако слушамо Владимира Владимировича реч је само о ширењу мисије у местима где се раздвајају стране као и где се складишти тешко наоружање. Може бити говора још о личном наоружању представника мисије ОЕБС-а и то на појединим местима а никако о оружаним контигентима у ДНР и ЛНР»- додао је Пушилин.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;