Заменик министра одбране Јуриј Борисов изјавио је да је од јула до септембра 2016. године (трећи квартал) више од 100 противбродских ракета „Оникс” достављено руској морнарици. Поред тога, у првој половини године, руске оружане снага су добио 47 пројектила комплекса «Калибр.”

maxresdefault

Ово је још једна вест која поткрепљује успех руске државе у наоружавању свих својих јединица. Треба подсетити да је од 2008 године, у Русији спроведена главна реформа војске. Као део тих реформи, врши се оптимизација броја војника, побољшање квалитета војног образовања, као и снабдевање војске најновијим достигнућима.

full-3390409original-1477512585

Важно је напоменути да се овај процес одвијао у веома кратком временском периоду. У веома кратком временском периоду, оружане снаге су добиле велики број модерног наоружања.

tass_5425961_588
Авианосец «Викрамадитья»

 

Снабдевеност Морнарице Русије новом технологијом данас достиже 56% у области нуклеарног потенцијала, као и 39% у набавци нових бродова и чамаца. Многа од тих нових достигнућа уско повезују флоту и копнене снаге.

tos1
Самоходни вишецевни ракетни лансер ТОС-1

Копнене снаге имају мало скромнију стопу — 31%. Међутим, овде морамо узети у обзир велики број војника и врста оружја које су добили. Само прошле године, војска је преузела више од 1.200 оклопних возила, више од 140 ракетних и артиљеријских система, као и нови Искандер-М.

iskanderi1_550-3
оперативно-тактические ракетные комплексы (ОТРК) «Искандер»

Поред тога, треба напоменути да је усавршен последњи модел тенка «Армата». До данас, укупана стопа наоружавања је достигла ниво од 47%. Русија са својим улази у технолошку будућност озбиљним корацима унапред.

За постизање ових резултата био је потребан изузетан титански рада стотине и хиљаде руских инжењера из различитих области који су блиском сарадњом међусобно допринели оваквом темпу праћења најновијих технолошких достигнућа

9615737706_954a54f7b7_o_588
Боевой ударный вертолет Ми-28Н «Ночной охотник»

Такође не може се занемарити веома висок ниво технолошке основе државе. Само са комбинацијом ова два фактора , Русија је могла направити овај без преседана, технолошки скок. Многе западне земље  нису ни свесне свега онога што постоји у Русији, и зато су остале  неколико корака иза.

Тагови: ; ;