Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:18

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходних недељу дана 2578 пута напале територију ДНР од тога 1673 пута из тешког наоружања забрањеног споразумом из Минска. Током претходне недеље погинуло је 6 а рањено 16 особа, а оштећено је 45 стамбених објеката.

 

13:27

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјински нацисти током претходног дана три пута напали позиције Народне милиције у подручју Веселогорловке и Калинова. Том приликом рањен је један припадник Народне милиције.

 

Од 18 до 02:30 украјински нацисти су нападали подручје Макејевке и насеље Еленовка јужно од Доњецка. Под ватром су се нашли и Трудовски, Александровка, Спартак и Старомихајловка као и Лењинское и Безименое на југу ДНР и индустријска зона Јасиновате. Током гранатирања Макејевке рањена је шестогодишња девојчица. Она је хоспитализована, налази се у тешком али стабилном стању.

Тагови: ; ;