Према подацима министарства, снимак којим се покушава оптужити Русија а који се односи на ваздушни напад на школу у Сирији је монтиран. Видео који се појавио у страним медијима је направљен спајањем 10 монтираних  сегмента  снимљених  различитим резолуцијама у различито доба дана.

 

ПОДАТКЕ О БОМБАРДОВАЊУ ШКОЛЕ У ИДЛИБУ ШИРЕ «БЕЛИ ШЛЕМОВИ» КОЈЕ ФИНАНСИРА СОРОШ
cvyuoaqwaaejp-r

 

Министарство одбране Русије је изјавило да су информације УНИЦЕФ-а  ваздушном нападу на школу у сиријском провинцији Идлиб, неистините.

 

РУСИJА: НЕМАМО НИШТА СА НАПАДОМ НА СИРИJСКУ ШКОЛУ

 

«Видео снимак наводног ваздушног напада, објављен у страним медијима, је направљен лепљењем више од 10 сегмената.“ Ово је саопштио у четвртак званични представник руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.

 

Према изјави из Министарства одбране, приликом проверавања  информације  УНИЦЕФ-а експерти  руског Министарства одбране су пажљиво прегледали податке о  овом наводном нападу.

 

«Ми смо анализирали фотографије и видео снимак наводних «доказа» напада на школу објављеног у великом броју страних медија и утврдили да је„снимак“ наводних авио удара  настао лепљењем више од 10 сегмената  различитих резолуција у различито доба дана,» изјавио је Конашенков.

 

Притом у среду, 26. октобар ниједан авион ваздухопловних снага Русије није био у тој области «, — рекао је Конашенков.

Тагови: ; ; ;