Портпарол председника Русиjе Владимира Путина Дмитриj Песков изjавио jе данас да Kремљ не зна ништа о ситуациjи везаноj за наводно хапшење руских држављана у Србиjи и њихову депортациjу коjа jе усладила, а о коjем су jавили поjедини медиjи, преноси TAС С.

94743_vest_peskov9

„Не, не знам ништа“, казао jе Песков упитан за коментар на медиjске наводе, укључуjући и оне коjи се тичу разлога посете секретара Савета безбедности Руске федерациjе Николаjа Патрушева Србиjи.

Песков jе навео да jе „Патрушев у статусу активне сарадње и диjалога са страним колегама“.

 

„Знате да он активно комуницира са своjим колегама у разним земљама широм света. Што се тиче специjалне природе наших односа са Србима, наравно да jе потпуно природно да постоjи таква размена посета“, рекао jе Песков и додао да се „наравно, пре свега дискутуjе о билатералним односима и стању у региону“.

 

TAС С додаjе да jе „српски премиjер Aлександар Вучић раниjе одбио да коментарише наводе локалних медиjа о наводноj депортациjи руских држављана“, а да jе „у међувремену руска амбасада у Београду обjавила да ниjе примила никакво формално обавештење о наводноj депортациjи руских држављана из Србиjе због умешаности у планирање терориостичких напада у Црноj Гори 16. октобра на дан одржавања тамошњих парламентарних избора“.

Извор Тањуг

Тагови: ; ; ;