Путин: Да ли су САД и даље светска сила?

Председник РФ Владимир Путин је током говора на Међународном дискусионом клубу Валдај изразио жаљење што су његови договори са Бараком Обамом о Сирији остали нереализовани и што се показало а у Вашингтону постоје снаге које су их пореметиле.

 

„Због тога није формиран ни јединствени фронт борбе против тероризма.“

 

vladimir-putin

 

„Русија нема средства за глобалну пропаганду каква имају САД. Хтео бих да такву пропагандистичку машинерију има и Русија. Али је, на жалост, немамо. Ми немамо глобална средства масовних информација попут CNN, BBC и неких других. Ми таквих могућности немамо“.

 

„Већину становника планете будућност не зове већ плаши, а људи не виде могућност да се то промени. У већини земаља постоје формално сви елементи демократије али у реалности већина њихових грађана не може да утиче на власт. Зато и избори и референдуми доносе све више изненађења онима који владају. Јер, људи све мање гласају онако како им саветују респектабилни медији и такозване системске партије“.

 

„Пред САД је много проблема, од колосалног државног дуга до самовоље полиције. Али, изгледа да елита нема ништа посебно да каже да би умирила јавност. Показало се да је много простије скретати пажњу људи на такозване руске хакере и шпијуне. Зар неко озбиљан може и да помисли да Русија може утицати на избор америчког народа? Шта, зар је Америка нека банана држава? Не, Америка је велика сила. Проблем је што избори на Западу престају да буду инструмент промена и своде се на борбу компромитујућих материјала. На то ко је кога за које место уштинуо, ко са ким спава“, био је одрешит Путин.

 

Ката