Републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп одбацио је резултате многобројних анкета који наговештавају његов изборни пораз и поручио да ће за 12 дана победити у трци за Белу кућу, јавља АФП. «Вратићемо се ми у Белу кућу», истакао је Трамп у обраћању присталицама у неопредељеној држави Охајо, упорно тврдећи да је у вођству.

tramp_xinhua

Трамп је почео реченицу са «ако победимо», али се брзо исправио и рекао: «Не ако, него када победимо 8. новембра», додавши да не жели да то узима «здраво за готово», али да «побеђује у многим државама».

 

Оптуживши медије да су пристрасни у корист његове демократске противнице Хилари Клинтон, републикански председнички кандидат је рекао да «он побеђује у Флориди, он побеђује у Северној Каролини, он побеђује у Ајови, а побеђује и у Охају».

 

Просечни резултати анкета, међутим, месецима показују да Клинтонова предњачи над Трампом, а показују и да контроверзни њујоршки милијардер у протеклих месец дана није у предности у Флориди ни у Северној Каролини, примећује француска агенција.

Извор РТС

Тагови: ; ; ;