Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да је на референдуму о Дану РС изражена воља народа у вези са тим празником и да није постојао ниједан проблем у вези са његовим одржавањем.

 

rs-28-incko-dodik_620x0

 

«Референдум је одржан у најбољој атмосфери и на њему је исказана воља народа и претворена у Закон о Дану Републике, који се обележава 9. јануара», рекао је Додик новинарима у Вучијем Долу, у Херцеговини, поводом изјаве високог представника Валентина Инцка да ће референдум у РС бити централна тема његовог извештаја Савету безбедности УН.

 

Председник РС је оценио да Инцка «ионако нико ништа не пита, нити слуша», али да он може, ако му нешто смета, о томе да говори.

 

«Има и извештај Владе Републике Српске у Савету безбедности УН и има људи који уважавају и наше виђење ствари», рекао је Додик.

 

 

Референдум о Дану РС одржан је 25. септембра, мада је Уставни суд БиХ претходно донео привремену меру којом се забрањује његово спровођење.

 

Говорећи о позиву на разговор Вукоти Говедарици, новом председнику најјаче опозиционе странке, Српске демократске странке (СДС), Додик је истакао да је тај позив упућен с намером да усагласе или размене ставови о најважнијим друштвено-политичким питањима.

 

Говедарица је рекао да још није одлучио да ли ће се одазвати Додиковом позиву, наводећи да о томе став треба да заузме и Председништво СДС-а.

 

«Да ли ће и који органи или неће о томе расправљати, то је ствар њихове унутрашње процедуре и политике», рекао је Додик.

 

 

Претходни лидер СДС-а Младен Босић одбијао је да се састане с председником РС Милорадом Додиком, сматрајући да је он на челу «криминалне хоботнице», која је довела РС у тежак политички, економски и социјални положај.

 

 

Вечерње Новости

Тагови: ; ; ; ;