Кратак спој је разлог данашњег прекида форума у руском научно-истраживачком центру Сколково, надомак Москве, и евакуације учесника, међу којима и премијера Дмитрија Медведева. Пленарна седница Форума „Отворене иновације” прекинута је пошто се се у згради чуло сумњиво пуцкетање.

medvedev-1

„Због кратког споја који се десио на горњим спратовима технолошког парка, без обзира на елиминацију узрока пожара, донета је одлука да се прекине пленарна седница форума у Сколкову у циљу безбедности свих учесника форума”, саопштила је прес-служба владе.

 

На седници су учествовали руски премијер Дмитриј Медведев, потпредседник владе Аркадиј Дворкович, чланови владе и бизнисмени, јавио је Спутњик, преноси Тањуг.

 

Припадници ватрогасне службе Сколкова изјавили су да је дошло до кратког споја. Они су навели да се вероватно запалила једна од купола зграде.

 

Док је дискусија трајала модератор је од пристуних затражио да напусте салу из безбедносних разлога. Сви присутни су устали и кренули ка излазу. Сколково се налази надомак Москве и тај иновациони центар често пореде са Силицијумском долином у Калифорнији.

Извор Политика

Тагови: ; ; ;