Специјални суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор директору такозване косовске полиције Нехату Тачију, против којег Тужилаштво за организовани криминал води истрагу због сумње да је извршио кривично дело тероризма на Косову и Метохији 1999. године.

 

Нехат Тачи
Нехат Тачи

 

Судија за претходни поступак донео је решење којим је окривљеном продужен притвор до 30 дана и одбијен предлог бранилаца за укидање притвора, рекла је Танјугу портпаролка суда Тања Кољеншић.

 

Браниоци Тачија су пре три дана ставили предлог за укидање притвора након саслушања оштећених у том случају.

 

Тачи је у притвору од 28. септембра када је ухапшен на основу решења Вишег суда у Нишу о одређивању притвора из 2010. године.

 

Током разговора са представницом Стручне службе Заштитника грађана која га је посетила је 10. октобра 2016. године у Посебној притворској јединици Окружног затвора у Београду, Тачи је рекао да нема примеби на рад запослених у тој установи, полицији, као и у Казнено-поправном заводу у Нишу у коме је претходно био у притвору.

 

Пребачен је у Београд 10. октобра, када је саслушан у Тужилаштву за организовани криминал које је покренуло истрагу против њега због кривичног дела тероризма.

 

Тачија српско тужилаштво терети да је у јулу и децембру 1999. године, са још неколико особа претио човеку у Липљану, као и његовој породици, после чега су се они одселили са Косова.

 

Нехат Тачи је то негирао на саслушању.

 

 

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ; ;