Александар Синђелић, који се са пензионисаним генералном, бившим шефом српске Жандармерије Братиславом Дикићем сумњичи за покушај терористичког напада у Црној Гори током изборног дана 16. октобра, саслушан је у четвртак у Београду, тврде црногорски медији.

 

sindjelic

 

Према наводима црногорских медија, Александар Синђелић је у Београду испитан у сарадњи и по налогу црногорског Специјалног државног тужилаштва, а његов обиман исказ биће достављен надлежнима у Црној Гори, посредством међународне правне помоћи, пре него што се стекну формални услови за његово хапшење и изручење.

 

Подгоричке Викенд новине, позивајући се на незваничне информације, пишу да српске власти интензивно раде на прикупљању података на територији те земље, који ће бити релевантни у поткрепљивању постојећих сумњи и доказа да је требало да црногорски грађани, специјалне снаге полиције и одлазећи премијер Мило Ђукановић буду «жртве крвавог пира на неколико локација у Подгорици».

 

Није познато шта је Синђелић испричао српским истражитељима јер се то, како се наводи, држи у строгој тајности, због интереса проактивне истраге, пренео је портал ЦДМ.

 

Викенд новине сазнају да је он сада под контролом и надзором надлежних у Србији.

 

Синђелић је осумњичен да је са Дикићем почетком октобра на територије Србије и Црне Горе организовао криминалну групу, која је намеравала да 16. октобра, после 23 сата, упадне у зграду црногорске Скупштине и пуца на грађане и полицију.

 

На дан парламентарних избора ухапшени су Дикић и још 19 сарадника, док је Синђелић, иако један од главноосумњичених, остао недоступан надлежним органима.

 

Успео је, међутим, да се два дана након хапшења огласи на мало познатом порталу Србија Данас и рекао да није у бекству, већ да се налази у Београду, те да није био у Црној Гори од 2002. године.

 

РТС

Тагови: ;