Београд ће уложити максимум напора за дијалог са Приштином, али Србију нећемо дати ни за шта, поручио је данас лидер СПС-а и први потпредседник Владе Ивица Дачић, наводећи да у томе постоји апсолутна сагласност са премијером Александром Вучићем.

 

Дачић

 

„Ми смо за стабилност, уложићемо се максимално за дијалог, али Србију нећемо дати ни за шта, јер ми смо Влада Републике Србије. У том смислу постоји апсолутна сагласност и јединство између Александра Вучића и мене, односно између СНС-а и СПС-а“, рекао је Дачић на обележавању 26 година од оснивања Градског одбора СПС-а Београда које је одржано у Лазаревцу.

 

 

Наводећи да Србија никада неће прихватити једностране потезе, Дачић је рекао да га је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић „прозвао“ да Србију враћа уназад и да је затражио да се Србија изјасни између Русија и ЕУ, те да су ти захтеви наручени са Запада.

 

„Чедо, немој да се чикаш. Ако ћеш то питање да ставиш на референдум, сви знају какав ће бити одговор. Где он живи и за кога ради“, навео је Дачић.

 

 

Како је рекао, Србија има могућност да њени пријатељи, Кина и Русија, ставе вето на улазак Косова у УН.

 

„Русија треба да стави вето на улазак Косова, а ми, како каже Чеда, треба да уведемо санкције Русији. Не прича он против Русије него против Србије, јер тај потез значи да ће Косово да уђе у УН“, рекао је Дачић.

 

 

Он сматра да су такви захтеви наручени од западних земаља да би се Србија одвојила од Русије, и то не због Русије, него да би се лакше решио проблем Косова и Метохије.

 

 
Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;