Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да се откривање арсенала оружја у близини породичне куће премијера Александра Вучића мора озбиљно схватити, те да истрагом што пре мора да се утврди ко је одговоран, ко су починиоци и ко су налогодавци.

Дачић

«Наравно, то подразумева и много бољу координираност безбедносних служби и безбедносних структура», рекао је Ивица Дачић Танјугу наводећи да се и иначе питањима безбедности наших државних функционера, нарочито премијера, треба озбиљно позабавити.

 

Каже да је разговарао са премијером, наводећи да је познато да Вучић не обраћа пуно пажње на та питања али да му сви скрећу пажњу да то питање не може да се остави по страни.

 

«Ми, као Влада и он као премијер настављамо свој рад. Чека нас велики број активности и на спољнополитичком плану и зато је важно да се ово питање што пре реши», истиче Дачић.

 

Подсетио је да је позвао на велики опрез све државне органе и безбедносне структуре које се баве безбедношћу премијера и уопште државних институција у Србији, имајући у виду актуелну ситуацију и атмосферу у којој се Србија налази.

 

«Кад то кажем, мислим на притиске из иностранства који су пре свега усмерени ка томе да Србија води једну независну спољну политику која се можда понекад не свиђа разним центрима моћи. Зато је веома важно да све безбедносне структуре укључе све капацитете да се обезбеди нормално функционисање политичког система у Србији», рекао је Дачић.

 

Говорећи са аспекта спољне политике, Дачић каже да је веома важно да постоји унутрашња стабилност, те да се она између осталог постиже и високим нивоом безбедности и оспособљеношћу наших државних служби.

 

Тагови: ;