Председник Србије Томислав Николић изјавио је да службе безбедности дугују одговоре на многа питања у вези са проналаском арсенала оружја у близини породичне куће премијера Србије Александра Вучића.

николић

«Сви они који су одговорни за безбедност председника Владе, требало би тиме да се позабаве много више него што знају ко је с ким разговарао и о чему, а не знају да је тако нешто могуће и припремљено», рекао је Николић новинарима у Панчеву.

 

Истакао је да је пронађено противоклопно оружје које је усмерено за неки аутомобил који је заштићен указујући да премијер Александар Вучић ту пролази.

 

«Мислим да је ствар озбиљнија. Ако тако нешто може да се деси, онда је очигледно да многи људи не раде свој посао како треба», сматра Николић.

 

На питање да ли се он осећа безбедно, Николић је рекао да се никада није бојао чак и када су постојали јасни докази да неки људи имају намеру да му нашкоде.

 

«Не бих волео да се данас осећам небезбедније него у време када сам био опозиционар и нисам био под заштитом», рекао је Николић.

 

Навео је да није довољно да у пратњи државника постоји само полиција у цивилу или униформи која често спречава добронамерне људе, те да мисли да се овде ради о дубинском обезбеђењу које је требало да предупреди намере, а ту су, како је оценио, изгледа неки људи заказали и то треба отворено рећи

 

 

РТС

Тагови: