Чекамо резултате ДНК анализе како би се утврдило да ли то лице може да се упореди са неким из наше базе података, рекао је за ТВ Прва министар полиције Небојша Стефановић.

 

 

Истрагом је до сада утврђено порекло дела наоружања пронађеног у Јајинцима недалеко од куће премијера, рекао је министар Стефановић.

 

Стефановић је за ТВ Прва рекао да је утврђено порекло једног дела наоружања, односно да је део ручног бацача, «зоље», потиче са ратишта из Хрватске, а да две од четири бомбе са ратишта из БиХ, са подручја Сарајева.

 

 

Навео је да још није познато када и како је оружје ту доспело.

 

Истакао је да ово није ствар физичког личног обезбеђења премијера Вучића, које је оценио изврсним, већ је питање обавештајне и контраобавештајне заштите.

 

Касније вечерас чекамо резултате ДНК анализе и да се утврди да ли то лице може да се упореди са неким из наше базе података, рекао је Стефановић.

 

 

Премијер Вучић је на конференцији за медије данас рекао да је сигуран да ће се наћи бар парцијални ДНК. Ако и то не пронађемо, знаћемо о чему се ради, рекао је премијер.

 

Огласио се и председник Србије Томислав Николић. Наводи да службе безбедности дугују одговоре на многа питања у вези са проналаском арсенала оружја у близини породичне куће премијера Вучића.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ;