Прмијер Александар Вучић рекао је да о оружју које је у суботу пронађено у близини његове породичне куће у Јајинцима не зна ништа више од онога што је објављено. Додаје да се чекају анализе ДНК.

вучић седница Владе

Александар Вучић је на конференцији за новинаре навео да су узети сви отисци и све што је потребно.

 

«Сигуран сам да ће се наћи бар парцијални ДНК и установити шта је било. Ако и то не пронађемо, знаћемо о чему се ради», рекао је премијер.

 

Вучић је рекао да је чуо одређене ствари, али да му то није кредибилно да би са тим излазио у јавност.

 

Навео је да су суноћ узети сви отисци, те да је сигуран да ће се наћи парцијални ДНК, преко чега ће више моћи да се открије, наводећи да ће се све знати до вечерас.

 

«Ако не пронађемо парцијални ДНК, онда ћемо сви знати о чему се ради. Све ћемо да знамо вечерас, пошто је готово немогуће да нема парцијалног ДНК, неко је морао да стави метке у шине, а нису све докори наука да би могли да изведу. Ако не нађемо ништа, онда ми је јасно о чему се ради, али не знам одакле долази. И даље сам као гуска у магли, без обзира на безброј теорија», рекао је Вучић.

 

Упитан како види коментаре својих политичких противника, Вучић је рекао да није заинтересован за то, већ само за бољу Србију.

 

На питање да ли то што се десило има везе са притисцима споља, Вучић је рекао да о томе не може да говори.

 

«Једини проблем је што су људи из мог обезбеђења, у које ја имам поверење, рекли да је то идеално место, да би га и они изабрали. То је било једино место», рекао је Вучић.

 

Вучић је рекао да нема никакве податке сем оних до којих је дошла и јавност, нагласивши да се са таквим стварима не игра.

 

Наводећи да је својим ушима и очима видео и чуо доказе за чудна збивања у Црног Гори, Вучић је рекао да није убица и да неће да учествује у убиствима.

 

«Боље да будете убијени, него да убијате», рекао је Вучић.

 

Припадници полиције, антидиверзионе јединице и форензичари јутрос су били на лицу места у Јајинцима, где је пронађен арсенал оружја у близини породичне куће премијера Александар Вучића.

 

 

Тагови: