Криза у сиријском граду Алепу може да се реши у року од само десет дана ако западне земље одустану од срамне политике двоструких стандарда, рекао је шеф сиријске обавештајне ваздухопловствне службе и близак сарадник сиријског Председника Башара Ал Асада генерал Џамил Хасан, пишу РИА Новости.

 

15668587575073ef0e2b5fc852007545_v4-big

 

«Само су политика САД и Европе разлог за активности терориста у Алепу. Када би они престали да финансирају терористе, за десет дана би проблем у Алепу био решен, а наоружани побуњеници би отишли својим пријатељима у Турску», рекао је Хасан.

 

Према његовим речима, решење проблема у Алепу још увек не постоји због тога што Запад, односно САД и Француска, одбијају да одустану од срамних двоструких стандарда.

 

Хасан је рекао да међународна политика не би требало да се меша у сукоб у Алепу и да се иза ње у ствари крије сукоб интереса Русије са једне и САД и Европе са друге стране.

 

«Они треба да се стиде што представљају ситуацију на такав начин. Зашто нико не вришти о томе шта се дешава у западним деловима Алепа који су под влашћу Владе и у коме се пуца скоро сваки дан? Они су људи такође. И они који умиру у Алепу су исто тако деца, жене и старци», каже генерал.

 

Ката

Тагови: ;