Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско-два сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Украјинске снаге су током дана нападале насеље Трудовски у околини Доњецка и том приликом рањен је један цивил.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 440 пута напале територију ДНР, Нападали су Зајево и рудник Гагарина у околини Горловке, Спартак, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Докучаевск и насеље Јасное, Јасиновату, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР. Током напада оштећено је 27 стамбених објеката.

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана два пута напале позиције НМ у подручју насеља Калиново. Губитака није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге гранатирале су Докучаевск као и насеље Јасное. Том приликом рањен је један цивил а оштећене су и 22 куће. Под ватром се нашла и Јасиновата, околина Горловке као и насеља Саханка и Лењинское  на југу ДНР и околина Доњецка. У Зајцеву су оштећене три куће а у Александровки 2.

 

 

Тагови: ; ;