Терористи «Џабхат ан Нусра» и њихови савезници користе хуманитарну паузу ради прегруписавања и интензивирања напада, саопштила је команда сиријске војске. Само у последња три дана погинуло је, према војним изворима 84 људи док је скоро 300 рањено.

 

alepo-1

 

» 84 људи је погинуло, од тога су већина жене и деца а 280 је рањено од напада терориста који су у последња 3 дана испалили 100 минобацачких пројектила, 50 ракета и хемијски отров на цивилне квартове Алепа»- преноси текст саопштења сиријска агенција САНА.

 

Команда сиријске војске напомиње да терористи користе примирје које је иницирала Русија ради евакуације цивила за спремање велике офанзиве на Алепо из више праваца као и нападе на цивилне квартове.

 

Тако су претходног дана терористи напали позиције сиријске војске у југозападном делу града гранатама са отровним гасом. О самом гасу као и о здравственом стању повређених дописнику РТ-а Мураду Газдијеву говорили су локални лекари.

 

У нападу на град учествовало је више хиљада терориста. Четврти дан џихадисти су свим снагама покушали да продру у Алепо где се у источном делу града налазе блокирани терористи «Џабхат ан Нусра» и њихови савезници.


 

 

У очекивању реакције запада

 

Комесар Министарства спољних послова Русије Константин Долгов Константин Долгов, изјавио је данас да Москва чека реакцију међународне заједнице вези са убиством цивила од стране терориста у Сирији, као и тешким кршењима људских права од стране коалиције на челу са Сједињеним Америчким Државама.

 

«Ми стално говоримо нашим колегама, известили смо детаљно, између осталог и међународне организације прошле недеље, о озбиљним кршењима људских права и коалиције и терориста, о масовниим убиставима, што је заправо све — истребљење становништва. И чекамо реакцију наших колега и западни медија по питању доказа и чињеница које смо им претходно доставили», преносе РИА Новости.

 

28. октобра, председник Русије Владимир Путин одбацио је захтев руске војске за наставак ваздушне операције руских ВКС у Алепу како би се омогућило цивилима и борцима који су се предали да напусте град хуманитарним коридорима.

 

 

«Џабхат ан Нусра» (Нусра фронт) терористичка организација забрањена у Русији.

Тагови: ; ; ;