Социјалистичка партија Србије сматра срамним изјаве Чедомира Јовановића којима покушава да сакрије суштину своје политике — а то је да му је до Србије стало као до лањског снега, да једино води рачуна о интересима појединих западних земаља чије ставове промовише и да му је важан једино лични комодитет.

 

sps-flag

 

«Из тог разлога Чеда је спреман да уради све, ама баш све, против Србије. Зато га и боле речи Ивице Дачића који је о њему и његовој такозваној политици рекао само истину», наводи се у саопштењу.

 

СПС додаје да није никаква тајна да ЛДП на разне начине већ више година пропагира независност Косова.

 

За СПС није уопште спорно да Србија треба да буде чланица ЕУ, али не по цену угрожавања државних и националних интереса српског народа, нити по цену ремећења традиционално добрих и пријатељских односа са Русијом и Кином, пише у саопштењу.

 

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је раније данас да шеф дипломатије Ивица Дачић наставља политикантски обрачун са опозицијом, те да је «сраман чин» замена теза да ЛДП ради против интереса Србије.

 

Јовановић је навео да Дачић не може да разуме да његове, како каже, «неодговорне изјаве» наносе штету искључиво Србији и њеним интересима.

 

 

РТС

Тагови: ;