Црногорско Специјално државно тужилаштво одустало је од оптужбе за тероризам против 17 од 20 осумњичених српских држављана да су у изборној ноћи 16. октобра планирали упад у зграду државног парламента и хапшење премијера Мила Ђукановића. Братислав Дикић, бивши шеф Жандармерије Србије, Кристина Христић и Александар Синђелић (у бекству) сумњиче за тероризам у покушају.

 

bratislav-dikic-milo-dukanovic-glasanje-izbori-hapsenje-uhapsen-optuzbe-t-1476647634-1013379

 

 

 

Министар унутрашњних послова Црне Горе Горан Даниловић саопштио је да је транскрипт пресретнутих разговора који је објављен у медијима између Дикића и Синђелића «подвала».

 

Наводни план “терориста” био је да у време проглашења резултата на парламентарним изборима, уз употребу оружја, нападну окупљене грађане испред Скупштине Црне Горе и службенике Управе полиције, а да затим заузму просторије парламента, с намером да прогласе изборну победу одређених политичких партија и ухапсе премијера.

 

Подсетимо да је спектакуларна акција хапшења ненаоружаних српских држављана на дан одржавања парламентарних избора у Црној Гори подигла је на ноге све државне службе, власт, али и опозицију. Док су први указивали на «црни сценарио» који је требало Црну Гору да гурне у хаос и жртве, опозиција је од старта исказивала сумњу у «трик владајућег ДПС на дан избора».

Извор Агенције

Тагови: ; ;