Проширене санкције против руских грађана и компанија су данас ступиле на снагу у Украјини. Ово би требало да буде одговор Врховне Раде на декрет председника Порошенко да су рестриктивне мере донете. «Ступање на снагу (Уредба) ће  почети 31. октобар, 2016», — каже се у извештају.

4364293

 

Ажурирани списак санкције против руских грађана и предузећа одобрен је на састанку безбедности и одбране Савета за националну Украјине 16. септембра и касније одобрен од стране шефа државе. Списку од 347 појединаца додато је још  335 имена и 167 организација

Ко се све налази на  ревидираном спуску

Ревидирана листа садржи имена појединаца: Секретара  Савета безбедности Русије Николаја Патрушева, заменика секретара Савета безбедности Рашида Нургалиева, заменика премијера Дмитрија Рогозина, бившег шефа обавештајне службе Михаила Фрадкова, лидера ЛДПР Владимира Жириновског. На удару санкција су се нашли и овлашћени представници  председника: у Северном Федералном округу Кавказа Олег Белавенетс, у Јужном федералном округу Владимир Устинов, и стални представник руског председника за Републику Крим Георгиј Мурадов.

 

На листи санкција се налазе и члан председништва  Савета Федерације и Државне Думе Валентина Матвијенко, чланови СФ Елена Мизулина, Андреј Клисхас, Владимир Јаббаров, Виктор Озеров, Александра Тотоонов, Еугене Бусхмин, као и председник комитета државне Думе за међународне послове Леонид Слутски, секретар Главног одбора «Јединствене Русије «Сергеј Неверов. На списак су додати и скоро сви бивши и садашњи командни официри Црноморске флоте, а и представници Кримских власти, укључујући и шефа Републике Крим Сергеи Аксенова.

 

Списку  правних лица су се придружили  «РОСОБОРОНЕКСПОРТ», «Ростец», «Изхмасх», «КАМАЗ», «Русал», «Авио комплекс Иљушин», као и низ авиокомпанија, укључујући и «АЛРОСА» и «УТаир», банкарских и кредитних институција (платног система, «Колибри», Комерцијална банка «Унистреам» и други.

Тагови: ; ;