Четрдесет двоје руских спортиста ће добити новчану накнаду од руске олимпијске Фондације због неучешћа на Олимпијским Играма-2016. Ово је за ТАСС изјавио председник Руске атлетске федерације (Араф) Дмитри Шлиахтин.

The Russian national flag (R) and the Olympic flag are seen during the closing ceremony for the 2014 Sochi Winter Olympics, Russia, February 23, 2014.  REUTERS/Jim Young/File Photo

  1. августа је премијер Дмитриј Медведев, говорећи на састанку са учесницима Олимпијских игара 2016. године, рекао  да ће руска олимпијска Фондација издвојити средства за помоћ спортиста којима је било забрањено учешће на ОИ у Рију 2016.

.

«Финансијску компензацију ће добити четрдесет двоје спортиста, и све исплате ће бити истовремене — рекао је Шлихтин -. Износ накнаде ће  зависити од тога који резултат су ови спортисти  могли да  остваре да су се такмичили на Олимпијским  играма у Рио де Жанеиру.»

 

«Што се тиче износа накнаде, не могу са сигурношћу навести тачан износ, али могу да кажем да ће они који су имали велику могућност да освоје злато имати веома добру надокнаду»

Тагови: ; ;