Поштовани читаоци! Српска редакција News Front данас прославља свој први рођендан, свој први велики тренутак.

 

Први дан рођења детета се обично повезује са првим корацима, првим речима, првим стидљивим достигнућима..

 

Али, наше детенце је брзо порасло.

 

new_front

 

За годину дана рада смо пренели више од два туцета директних преноса са митинга само из Србије и Црне Горе, не рачунајући подршку колегама око организованих преноса из Русије, Украјине, Молдавије. Све ово, и протести против НАТО у Црној Гори, и марш у Београду, и преноси изборних резултата, на нашем сајту сте могли да гледате уживо, без планирања и монтаже.

 

Свакога дана дана, без паузе, викендом и празницима, објављивали смо актуелне преводе и вести и попуњавали канал ексклузивним видеосадржајем.

 

youtube

 

Прешли смо дуго растојање захваљујући модерним средствима комуникације и организовањем тематских разговора са било ког места у свету. Наши саговорници су били политичари, јавне личности, аналитичари високог нивоа, углавном из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Русије.

 

Постали смо не само информативни портал, већ и извор информација за друге српске медије. Пре свега када су у питању вести из Русије, укључујући Крим и Донбас, а и ексклузивни интервјуи и директни преноси из Србије и Црне Горе.

 

Такође, и уредница News Front Србија Оксана Сазонова је и сама давала интервјуе другим великим медијима као што су Спутњик, Вечерње новости, Радио Београд, радио Снага Народа, Српска ТВ (Црна Гора), ИН4С и други.

 

Добар показатељ нашег рада је такође то што су силе одговориле на наше активности. Један од првих се огласио, чак и пре званичног почетка пројекта, радикални прозападни портал e-novine. Шест месеци касније смо се нашли на листи «руске меке моћи у евро-атлантској студији Центра за Балкан Јелене Милић. Летос су украјински хакери хаковали лични налог Оксане Сазонове, пошту и канал News Front Србија на YouTube, али је сам сајт био добро заштићен и није страдао тог дана, већ је самоуверено наставио да ради свој свакодневни посао.

 

Коначно, најупечатљивији пример односа појединих снага према нашем раду је притвор Оксане Сазонове и њеног колеге и слободног новинара Сергеја Белоусова на Космету и њихове депортације из самопрокламоване републике у централну Србију.

 

И после овог инцидента смо, наравно, само наставили да ревносно радимо. И радимо и даље!

 

Ми растемо и развијамо се, а наша публика, као што се може видети из статистике посета, се умножава свакога месеца. Ми се придржавамо принципа који су постављени на почетку. Показујемо оно што већина локалних медија скрива, проширујемо поље медија и помажемо људима да се крећу по комплексном свету информација.

 

Срећна нам годишњица!

 

Ката

Тагови: ;