Портпарол Министарства одбране РФ Игор Конашенков прокоментарисао је изјаву председника Стејт департмента Џона Кирбија да се ситуација у сиријском Алепу и ирачком Мосулу радикално разликује.

 

A view of Defence Ministry offices in Moscow, on November 6, 2012. Putin fired today defence minister Anatoly Serdyukov over a corruption scandal, the most dramatic change to the government since he returned to the Kremlin for a third term. Putin replaced Serdyukov, who had been implementing an unpopular but Kremlin-backed military reform, with Moscow region governor and long-standing ally Sergei Shoigu. AFP PHOTO / ANDREY SMIRNOV (Photo credit should read ANDREY SMIRNOV/AFP/Getty Images)

 

Конашенков је навео четири велике разлике између Алепа и Мосула:

 

Прва разлика је у томе што у Алепу већ две недеље не дејствују руска и сиријска авијација. Мосул америчка авијација бомбардује свакодневно.

 

Друга разлика је што су Русија и Сирија у Алепу отвориле 6 хуманитарних коридора. У Мосулу нема говора о коридорима.

 

Трећа разлика је што у Алепу постоје два специјална коридора за безбедан излазак терориста са оружјем. У Мосулу коалиција уништава терористе који се налазе у граду-

 

Четврта разлика је у томе што у Алепу раде представници УН, Црвеног полумесеца и других међународних организација. У Мосулу такве информативне покривености нема.

 

 

Тагови: ; ; ;