У последњем нападу терориста на сиријски град Алеп од 28 октобра до 1 новембра, учествовало је око 5000 терориста. У просеку, број нападача и резервних бораца је достигао 16 000 људи, рекао је војни дописник Роман Сапоњков.

 

1-1

 

«У првом нападу на град 28 октобра, разбивши одбрану сиријске војске, терористи су заузели стамбени простор 3000, зграду 1070, војно-инжењерску академију и артиљеријску академију. Даљи напредак је заустављен 29 октобра када је војска Сирије потиснула терористе из заузетих области. Према прелиминарним подацима, погинуло је око 500 терориста, а скоро 1000 њих је рањено. Губици сиријске војске нису били ни близу толико велики», рекао је он, додајући да терористи нису имали шансе за успех због лоше обуке.

 

«Непријатељ није био адекватно припремљен за офанзиву, тако да су његове акције од почетка биле осуђене на пропаст. Чак и без подршке авијације западно и југозападно од Алепа, сиријска армија је успела да изабере праву тактику одбране и да одбије све нападе терориста», рекао је Сапонков.

 

Од 1 новембра је део града, који је и био под контролом регуларне војске, потпуно ослобођен.

 

«Непријатељ није успео да се пробије и да обави задатак. Након значајних губитака, није био у стању да настави офанзиву. Сада се обруч стеже и на сиријској је армији да ослободи целу провинцију Алеп», рекао је новинар.

 

Ката

Тагови: ; ;