Британски министар одбране Мајкл Фелон оценио је као „сувише екстремна” предвиђања да би Британија могла да уђе у рат са Русијом у 2017. и истакао да нема изгледа за такав рат у наредној години, преноси данас британски „Индипендент”.

1437159813_ap-majkl-felon

Фелон је, говорећи у Војном комитету Доњег дома британског парламента, рекао да, и поред „велике руске агресије”, рат у идућој години није вероватан.

 

Када му је један члан Комитета указао да је генерал Ричард Ширеф у новој књизи предвидео рат с Русијом у 2017, Фелон је рекао да многи људи пишу књиге и покушавају да их продају, и да је Ширефова књига веома добра, али је нагласио да се не слаже да је рат са Русијом вероватан идуће године, јер је то, по њему, сувише екстремно.

 

„Сведоци смо много веће руске агресије ове године, и у ранијим годинама, кад је реч о авијацији дугог домета, подморских активности и групи носача авиона која плови нашим водама, улоге Русије у Сирији и другде. Али, не мислим да то наговештава отворени сукоб идуће године”, истакао је Фелон.

 

Британски министар одбране је изразио наду да ће генерал Ширеф признати да НАТО „сада пружа одговор на тај изазов”.

 

Лондонски дневник примећује, преноси Танјуг, да министар није искључио могућност сукоба са Русијом у будућности.

 

Извор Политика

Тагови: ; ; ;