Авиони америчке коалиције су током протекла 24 сата извели 21 налет на положаје и објекте «исламске државе» у Мосулу, а ваздушно-космичке снаге већ дуже од две недеље не бомбардују терористе у Алепу, изјавио је Игор Конашенков.

 

1-1-a

 

Портпарол Министарства одбране РФ на овај начин је потврдио изјаву званичног говорника Стејт департмана Џона Кирбија да постоји драстична разлика између ситуација у којима се налазе Алеп и Мосул.

 

„Заиста постоји. Мосул је под свакодневним ударима америчких стратешких бомбардера Б-52Н и палубних бомбардера F /A-18 са носача авиона Dwight D. Eisenhower и француских авиона Rafale-М који полећу са француског носача авиона Charles de Gaulle. А терористе у Алепу не туку ни авиони сиријске армије. У случају Мосула, чујемо како се најављују јуриши на градске четврти пуне цивила, а у Алепу чак и за терористе постоје два отворена коридора којима могу изаћи из обруча“, рекао је Конашенков.

 

„У Алепу постоји шест хуманитарних коридора (излаза), у граду се налазе новинари, добровољци и активисти, а у Мосулу нема ни коридора ни новинара и осталих. Зато и америчке и европске телевизије могу да преносе једино цензурисане рапорте америчких војних званичника о великим победама над терористима.“

 

Ката

Тагови: ; ;