Ратове у Босни и Србији иницирале су Сједињене Америчке Државе да би њима успоставиле и учврстиле НАТО као глобалну офанзивну силу, рекао је Дејвид Расел, сториборд уметник многих холивудских хитова, у ексклузивном интервјуу који данас преноси портал „Калеидоскоп“.

 

rat-bosna„Ратове у Босни и Србији иницирале су Сједињене Америчке Државе да би њима успоставиле и учврстиле НАТО као глобалну офанзивну силу. Разни официјелни псеудослужбени разлози ове ’интервенције‘ били су очито јалово лажни, и временом су и раскринкани као такви“, казао је Расел.

 

Он је рекао да су „кроз ову нелегалну и неморалну агресију на Балкану, Сједињене Државе ипак постигле свој главни циљ позиционирања НАТО-а тако да сад служи као ударна војна сила на Блиском истоку. Тренутни циљ им је Сирија, која је тек озбиљна грешка“.

 

Будући да је његова супруга родом са простора бивше Југославије, Расел је у интервјуу анализирао да ли Холивуд Југославију и Србију у својим филмовима углавном приказује као постојбину зликоваца.

 

„Када је реч о демонизовању Срба, култура САД себе замишља као једину прогресивну моралну снагу у свету. Сваки човек или земља који се противе и одупиру том њиховом изопаченом идеалу жигосани су као неприкосновени непријатељ. Радије него да препусте руковођење своје земље Сједињеним Државама и њеним савезницима, Срби су одлучили да се боре, и ова, по мени оправдана и морално исправна акција, означила их је трајно као неуморне непријатеље државе. Гледајући тренутни амерички хистеричан историјски циљ да Русе и Кинезе означе као нове ’лоше момке‘, мислим да ће Срби у скорије време престати да буду главни избор за холивудске негативце“, казао је Расел.

 

Дејвид Расел је генијални уметник који је 1983. године радио сториборд за филм „Ратови звезда: Повратак Џедаја“, а касније своје умеће показао и на хитовима као што су „Бетмен“ Тима Бартона, „Терминатор 2“ Џејмса Камерона, Земекисовом „Роџеру Ребиту“, „Мулен ружу“, „Нарнији“ и „Вулверину“, закључно, засад, са новим „Пиратима са Кариба“, чија се премијера очекује 2017. године

Тагови: ; ; ;