Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-два сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:18

 

Данас око 15:45 украјински нацисти су напали насеље Саханка на југу ДНР. Према изворима из војске ДНР под ватром су се нашле и Јасиновата и Александровка.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге са протекла 24 сата 402 пута напале територију ДНР. Нападали су Петровски рејон Доњецка и Жабичево, Зајцево, Озреновку, и Широку Балку у околини Горловке, Јасиновату, Саханку, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

 

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 7 пута напале позиције НМ у подручју насеља Смелое, Калиново, Калиновка и споменик Кнезу Игору. Губитака на срећу није било.

 

Украјинске снаге нападале су током претходне ноћи Александровку, Трудовски, и Жабичево у околини Доњецка, индустријску зону Јасиновате, као и Коминтерново на југу ДНР.Током напада оштећена је једна кућа у Коминтернову.

 

 

Тагови: ; ;