До председничких избора у САД остало је још мање од недељу дана.

 

tramp_2016-09-19_133222

 

8 новембра Американци бирају и након тога ће на челу земље бити или Доналд Трамп или Хилари Клинтон.

 

 

Руководилац Информативне агенције Новински фронт Константин Книрик дао је своју прогнозу за два супротстављена председничка кандидата.

 

«Највећа трагедија одвија се управо сада у завршној фази, америчке војне структуре, а са њима и контролисани медији и ФБИ и друге агенције почињу полако да засипају Клинтонову при том политичка елита и олигархија вуче «бакице» за уши и испод пазуха»- написао је Книрик на свом Фејсбук профилу.

 

Шта првенствено ради Клинтонова?

 

Константин Книрик је напоменуо да је значајан део војних структура окренуо леђа Клинтоновој а неколицина је отворено критикују. Победа Клинтонове може отворити још једну рунду сукоба.

 

«Због чега су се  ФБИ, војска, као и неки војни званичници окренули од Клинтонове? Све је јасно. Они не желе да умиру да би олигархија задржала свој капитал на површини посредством изазивања нових ратова или једног великог рата»- рекао је руководилац Новинског фронт-а

 

Председниковање Клинтонове довело би до масовних кадровских промена и кадровских чистки, пише Книрик.

 

«Једина ствар која плаши је да би у случају победе Клинтонова могла да спроведе жестоке политичке и кадровске чистке у војним структурама САД, а то већ може да доведе до озбиљнијег сукоба између олигархијског блока и војних структура а вербални сукоб политичара и војних структура може након избора да се развије у озбиљну кризу. Данас је сав конфликт усредсређен на Клинтонову као фигуру личности по мом мишљењу не добро одабраног председничког кандидата, а толико компромитованости за једног председничког кандидата раније је тешко било и претпоставити»- рекао је Книрик.

 

Према речима Книрика то иде на руку противкандидату Доналду Трампу.

 

«Подршка државних структура Трампу може да му помогне. Американци не верују онима које државни органи оптужују да крше закон а Хилари је блиска томе да је грађани назову «криминалцем, финансијским малверзантом и неодговорним званичником»- додао је он.

 

О свему ће одлучити народ?

 

Книрик је уверен да американци «носе у свакој кући» демократију као ноторан пример ружне и прљаве политике «избора луткама».

 

«Испоставило се да је у најдемократскијој земљи са најдемократскијим системом вредности и празним покушајем да се тај систем наметне целом свету апсолутно ружан и прљав неприпремљен правно нормативни систем самих избора. Само у САД нема ни нормалног изборног закона и сами изборни процес је пун симулација поред којих су бројне нерегуларности неизбежне од гласања више пута, недостатка самих бирачких спискова, до гласања мртвих»- навео је Книрик.

 

 

 

 

«

Тагови: ; ;