Као резултат моћних удара сиријске војске и милиције, разбијене су терористичке групе а затим и делимично уништене на периферији на југозападу града. Ударна група сиријских оружаних снага, републиканска гарда, јединице «Тигрова» и «Јастребови из пустиње» су разбили групу «Џаиш Ал-Фат» која је оперисала на југозападу и изазвали знатну штету у људству и војној опреми.

 

1

 

Како не би изгубили позиције у блоковима 1070 и Ал-Асаду, терористи су прешли на употребу уобичајене тактике – масовно су извршавали самоубиство. Напади терориста су били најјачи у правцу Хан Тумана, где се у току хуманитарних пауза концентрисало око 8000 наоружаних терориста.

 

Те групе су покушале да се пробију кроз обруч других терористичких група које окружују источни део града.

 

Као што је познато, у Сирији се налази неколико хиљаду америчких инструктора који су све ово време били са побуњеницима.

 

Након успешно изведеног напада, пронађено је преко 500 тела терориста који су погинули током напада сиријске војске. Амерички Стејт департмент ћути..

 

На западној периферији града у реону Мињан су војници на време уништили аутомобил-бомбу са стотинама килограма експлозива.

 

Одмах затим долази вест о борби на периферији Дамаска. Владине снаге су уништиле један од главних тунела који терористи користе у предграђу Џобара, одакле се периодично гранатира сиријска престоница, укључујући и територију руске амбасаде. УН је коначно одлучио да осуди нападе на руско дипломатско посланство у Дамаску.

 

Ката

Тагови: ; ;