Руси би требало да буде срећни  што имају такав празник, као што је Дан националног јединства,  рекао је за РИА Новости музичар Горан Бреговић, изразивши жаљење што тако нешто на  простору бивше Југославије не постоји.

goran-bregovic-foto-fonet-1424167289-617677

«Имате данас прославу  јединства, а ја  сам нажалост  управо дошао из земље, где људи не славе јединство народа већ, њихово раздвајање — Нестанак Југославије,  у којој  су живели заједно људи  различитих националности. Треба да сте срећни што  имате такав празник,»  рекао је Бреговић

 

«Сада имамо неколико држава: Хрвати своју, Срби своју, Словенци, Македонци и Црногорци такође, надам се да су сада сви задовољни. Ко зна, мождаће једном се  сви  поново уједине схвативши да  је живети  заједно, много  боље, «- изјавио  је музичар, који за своју земљу сматра Југославију.

 

Он је рекао да је његов посао  управо «јединство» култура неколико земаља.

 

 «У музици, срећом, можемо направити много нестандардних ствари које су немогуће ако би se бавили политиком» — рекао је Бреговић.

 

Концерту Бреговића и његовог «Бенд за свадбе и сахране « у оквиру турнеје назване  «Балкан концерт» 5 новембра ће присуствовати и редитељ Емир Кустурица ,као  и бенд «Забрањено пушење»

Тагови: ; ;