Новоизабрани начелник Сребренице Младен Грујичић рекао је да је бошњачка иницијатива о издвајању те општине из Републике Српске бесмислена, јер није у складу са Дејтонским мировним споразумом и Уставом БиХ, као и да је за такве одлуке потребна сагласност српског народа који то никада неће прихватити, преносе бањалучки медији.

grujicic-2

Младен Грујичић је рекао да поновно појављивање те иницијативе у јавности представља очајнички вапај изборних губитника који не могу да се помире са поразом и чињеницом да се на демократским изборима бира власт, преноси РТРС.

 

Грујичић пита зашто поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић, његов претходник Мустафа Церић и њихови истомишљеници, наводни интелектуалци, нису то питање истицали док су Бошњаци имали апсолутну власт у Сребреници и да ли то они желе да уведу неке своје законе који би омогућили да само представници једног, бошњачког народа одлучују о свему у овој општини.

 

«У Сребреници ће изборни резултати довести до позитивних промена које ће омогућити бољи живот и перспективу, и Србима, и Бошњацима, и свим становницима. Желимо и обезбедићемо услове да свим становницима ове општине буде боље», уверава Грујичић.

 

Како је јуче пренео Еуроблиц, група од 18 бошњачких и америчких интелектуалаца и јавних личности послала је писмо европским и светским лидерима у којем тражи издвајање Сребренице из Републике Српске.

 

Међу потписницима, како се наводи, скандалозног политичког памфлетасу и поглавар Исламске заједнице БиХ Хусеин Кавазовић, као и његов претходник Мустафа Церић који је сада председник Светског бошњачког конгреса.

 

РТС

Тагови: ; ; ;