Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-два сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:19

 

Око 13:40 украјински нацисти напали су подручје Петровског рејона Доњецка. Том приликом рањен је један цивил 1952 годиште.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 800 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиноватау и село Спартак, Докучаевск, горловска насеља Зајцево, Верхнеторецкое, Гољмовски и рудник  Гагарина, насеље Еленовка југозападно од Доњецка, јужна села Саханка, Коминтерново, Ленинское, Безименое и Октобар, а такође  Петровски рејон Доњецка и територију бившег аеродрома

 

13:23

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције НМ у подручју насеља Калиново и Лозовое. Губитака није било.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали насеље Зајцево северно од Горловке. Жртава није било. Под ватром нелегалне кијевске хунте нашло се и насеље Коминтерново на југу ДНР где је током напада оштећен далековод.

 

 

 

Тагови: ; ;