Клинтонова фондација потврдила да је примила «поклон» владе Катара од милион долара

Представник Фонда, бивши амерички председник Бил Клинтон је потврдио да је Влада Катара уплатила донацију фонду у износу од 1 милион долара поводом рођендана  бившег америчког председника, преноси Ројтерс .

bil-i-hilari-klinton-600x400

Раније је  Викилеакс објавио преписку  између Била Клинтона (Цлинтон Фоундатион) и Џон Подеста, шеф изборног штаба председничког кандидата Хилари Клинтон. У преписци се види да је влада Катара уплатила Билу Клинтону 1 милион $ поводом његовог 65 рођендана и  да желе лични састанак са њим.

 

Из Фондације је ове недеље потврђено  да је фонд добио „поклон“ од 1 милион $ из Катара, истовремено је објашњено да износ није разматран као «значајно увећање прихода» добротворног фонда.

 

Да би се избеггао  сукоб интереса након постављања  Хилари Клинтон је на место државног секретара, фонд је  био дужан да обавести Стате Департмент о „значајном повећању“ или уплати донација из нових земаља.

 

Стејт департмент је потврдио да није добио одговарајуће обавештење о пријему донација из фонда Катара.

 

Како преноси Ројтерс, представник фонда је одбио да каже да ли је дошло до личног сусрета са бившим председником и  „донатором“.

Коментари: